Παναγιώτης Αποσπόρης

PhD (c), MS CS, ISSP, PRINCE2, CPL, UAV Pilot

Βιογραφικό Σημείωμα & Αναλυτικό Υπόμνημα Εργασιών

Europass CV

Περί ημών

Ο Παναγιώτης Αποσπόρης αποφοίτησε το 1989 από το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και το 2002 από το Naval Postgraduate School, Monterey, USA όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Επιστήμη των Η/Υ με εξειδίκευση στην ασφάλεια δικτύων.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η έρευνα του εστιάζει στην ασφαλή ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones, UAS) στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. Παράλληλα παρέχει εκπαίδευση σε αντικείμενα του γνωστικού του πεδίου, σε σεμιναριακό, προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Σχολή Ικάρων, σε εκπαιδευτικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Έχει πτητική εμπειρία σε μαχητικά αεροσκάφη F-104 και Α-7Ε, σε πυροσβεστικά αεροσκάφη CL -215 & CL-415 και σε ελικόπτερα ΑΒ-205, ενώ παράλληλα κατέχει Πτυχίο Επαγγελματία Χειριστή Αεροπλάνου και Άδεια Επαγγελματία Χειριστή Drone (UAS).

Έχει υπηρετήσει σε επιτελικές θέσεις Πληροφορικής, στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ, ως Τμηματάρχης, Διευθυντής αλλά και Διοικητής Κέντρου Μηχανογράφησης ενώ διατέλεσε Υποδιευθυντής του NATO Crisis Management & Disaster Response Center of Excellence. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι Διευθυντής Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης στην σχολή Ικάρων.

1+
Έτη Εκπαιδευτικής Εμπειρίας
1
Προγράμματα
1
Ώρες Διδασκαλίας
Menu